Wes Eettentje


Gevestigd in het Oude-Noorden zit Wes Eettentje: een koffiehuis, restaurant, kroeg én fijne hang-out in één. De Wes Anderson films zijn het uitgangspunt van deze zaak. De vraag vanuit de opdrachtgever was een logischere routing, een bar en een verbinding tussen de verschillende zitgedeelten. We bouwden een bar, verplaatsten de keuken en maakten een boog die zorgt voor het samenvoegen van de ruimtes. Tot slot hebben we de bloembakken die buiten staan gemaakt.

Design

Wes Anderson thema

Uitgesproken

Kleurrijk

De entree is exact zoals de receptie in de Wes Anderson film: The Grand Budapest Hotel. Een groene vloer met gele hoogglans meubels. De grote bar is een opvallende eyecatcher en voelt tegelijk uitnodigend. De kleur geel zorgt ook voor een vrolijke uitstraling. Dit thema wordt doorgetrokken in de gele bloembakken die buiten staan. De bar, de zonneschermen en de bloembakken zijn een mooi samenhangend geheel.

Functie

Uitnodigend

Toegankelijk

Logische routing

De zitjes aan het raam zorgen voor een fijne zitplek met een mooi uitzicht naar buiten. Het open karakter dat is gecreëerd is voor voorbijgangers erg uitnodigend. Het ziet er vanuit buiten vrijwel altijd gezellig druk uit. De zitjes beneden hebben meer een ‘borrelfunctie’ en de zitjes op de eerste verdieping zijn meer geschikt om te dineren of als de bezoekers meer privacy willen. Door de boog worden deze twee ruimtes met elkaar verbonden. De ronde vorm zorgt voor een toegankelijk en zacht aanzicht.

De keuken is verplaatst en open gemaakt. Dit heeft wederom een uitnodigend effect, het is voor de bezoeker aantrekkelijker om boven te gaan zitten.  Tegelijkertijd maakt deze open keuken het voor het personeel gemakkelijker om uit te serveren.

Met de bloembakken, die buiten staan, zal geen enkele voorbijganger passeren zonder dat Wes Eettentje wordt opgemerkt. Grote kans dat die naar binnen wordt gelokt of op het terras gaat plaatsnemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op!