Interieur Herenhuis


Wist je dat ‘Olivier’ de tweede naam is van Job, de oprichter en eigenaar van Studio Olivier? Het interieurontwerp en de maatwerk meubels zijn dus volledig in de geest van Studio Olivier. Dit oude herenhuis heeft een marmeren entree: een prachtig startpunt voor de rest van het interieur.

Design

Mid centry modern

Karakteristiek

Balans

De entree van dit huis is volledig van marmer, dit vraagt erom dit ook terug te laten komen in de rest van het interieur. Het moet geen overdaad worden: het blad van het extra keukeneiland is een mooi subtiel detail. Het marmeren blad is gecombineerd met houten panelen op de keukenkastjes. Zo ontstaat er een mooie mix van natuurlijke materialen. Dit past bij de midcentry modern stijl. In deze stijl wordt de buitenlucht en de natuur naar binnen gebracht. In deze woning is dit gedaan door de lamellen aan de voorkant van het huis. Deze geven een prachtige reflectie op de muur en het zorgt tegelijkertijd voor privacy.

Als tegenhanger van de zwarte en witte onderdelen in de keuken, is er in de rest van het ruimte veel kleur. De roze kast van staal en het groene wandmeubel zijn beide met de hand gemaakt en zorgen voor een fijn kleurcontrast.  Contrasterende elementen, in kleur en materiaal, zorgen voor een karakteristieke uitstraling.

Functie

Ruimte optimalisatie

Verbinding woon- en keukengedeelte

Afbakening bed

De ruimte is beperkt en de vorm is zoals een schoenendoos: relatief smal en langwerpig. Om de ruimte toch optimaal te benutten is er over de gehele lengte van de wand een wandmeubel geplaatst, in dezelfde kleur als de horizontale strook op de muur. Dit accentueert de lengte van de kamer. Om de breedte van de kamer te accentueren is er op de smalle kanten nadruk gelegd op horizontale lijnen. Aan de voorkant van de kamer is dit gedaan met lamellen, en aan de kant van de keuken is de houtnerf op de keukenkasten panelen doorgetrokken. De ruimte voelt hierdoor groter aan.

De originele keuken heeft weinig werk- en opbergplekken. Door dit extra keukeneiland wordt dit opgelost. Daarbij zorgt het voor een verbinding met het woongedeelte.

Om bij de patio aan de achterkant van de woning te komen moet je door de slaapkamer heen lopen.Om toch nog enigszins een barrière te hebben met het slaapgedeelte is er een omheining rondom het bed gebouwd.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op!