Ayla Rotterdam


Hotspot Ayla in Rotterdam is een verzameling van allerlei bijzondere interieurelementen. In het restaurant zijn allerlei verschillende originele zithoeken gemaakt omringd door gave graffitiwalls. Wij hielpen mee met het bedenken van de verschillende onderdelen.  Zelf namen we ontwerp en de uitvoering van het toilet voor onze rekening. Naast het toilet hebben wij ook het houtwerk aan de muur in het restaurantgedeelte gemaakt. Dit is gestoomd eikenhout, door het stomen van eikenhout wordt het hout duurzamer en krijgt het een warme gloed.

Design

Mediterraans

Bijzondere elementen

De deuren zijn meer dan honderd jaar oud en van geglazuurde bloempotten maakten wij wasbakken. Ook het koperen leidingwerk is een orginele twist op de standaard kraan.  Door de dieprode en turquoise kleurencombinatie krijg je het gevoel alsof je in het Middelandse zeegebied bent.

Functie

Ontmoetingsplek

Genderneutraal

In 2016 was het begrip ‘genderneutraal’ nog maar net geboren en wij maakten er al een toepassing van. Het idee was om het toilet een dubbele functie te geven: toilet en ontmoetingsplek in één, voor iedereen. De open ruimte met de wasbakken als middelpunt zorgden hiervoor. De wasbakken zijn ook zo geplaatst dat de bezoeker tegenover iemand anders staat, in plaats van zijn eigen spiegelbeeld. Dit zorgt voor een interactie.

 

Ayla Rotterdam
Kruisplein 153
3014 DD Rotterdam

 

Elle magazine schreef ook een leuk artikel hierover. Bekijk het artikel hier.

Beeld: Jesaja Hizkia 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op!